oppervlakte en punt naar punt metingen in 3D model

 -  Beschikbaar in: Nederlands Nederlands

Nieuwe feature in BIMkeeper. Metingen met een paar eenvoudige kliks.

Modellen in BIMkeeper zijn voorzien van snelle en accuraate informatie waardoor je in een oogopslag de belangrijkste details te zien krijgt. Er is nu een nieuwe feature toegevoegd waarmee het meten van oppervlakken meer vrijheid krijgt. De point-to-point measurements.

Met onze nieuwe tool kan in een model met twee kliks een meting worden opgevraagd, waar de gebruiker dat ook wil. How to: Klik op dit icoon om de tool te selecteren. 

download.png

Om een meting te beginnen, klik in een hoek van een vlak waar een blauwe punt verschijnt. Geef dan een eindpunt aan door "ctrl" ingedrukt te houden op je keyboard en weer op een blauwe punt te klikken dat verschijnt als je het einde van een oppervlak hebt bereikt. Er is nu een meting te zien van de geselecteerde punten.

pointselection.PNG

Het is ook mogelijk om de oppervlakte in het model op te vragen zoals de screenshot hieronder laat zien. Alle vormen en vlakken kunnen geselecteerd worden voor een berekening in vierkante meters. 

Measurement_tutorial_screenshot.PNG

IRP baseert al zijn webdevelopment op de ISO 19650-standaard voor de ontwikkeling en volledige levenscyclus van gebouwen. Voorheen bekend als de BSI 1192-X. Deze standaard is inmiddels bijna volledig in BIMkeeper geïmplementeerd.


<
>