Van 3D naar 2D en terug & andere visualisatie verbeteringen

 -  Beschikbaar in: Nederlands Nederlands

IRP heeft in BIMkeeper mooie verbeteringen doorgevoerd in de visualisatiemogelijkheden van de viewer, zoals het kunnen visualiseren van een gebouw van boven (2D), orthografische projectie, en element contouren.

  • Verbeterde cameramodi: je kunt nu schakelen tussen perspectief en orthografische projectiemodus (nieuw). Bij orthografische projectie is 3D-perspectief uitgeschakeld en worden alle element-dimensies in de zichtbare view in dezelfde grootte weergegeven, ongeacht de afstand tot de camera.
  • De wireframe-modus is bijgewerkt, het toont nu (nuttigere) contouren van alle objecten. Dit kan handig zijn om elementen in het model beter van elkaar te onderscheiden, vergelijkbaar met hoe CAD/BIM-software zoals Autodesk Revit dat doet.
  • Het gebouw van bovenaf bekijken (2D) is nu mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de orthografische camera en de bovengenoemde contouren. U kunt dit handmatig doen, of: klik met de rechtermuisknop op een selectie van elementen (bv. ruimtes of zones) en kies vervolgens "Kijk van boven".
  • Als je een ruimte selecteert, wordt nu in 3D de ruimte op de grond geselecteerd (zonder de Ruimte-weergave aan te hoeven zetten)
  • Vanuit de 2D-weergave kun je de "verkenner" gebruiken om direct binnen het gebouw te kijken (3D), op een plek aangewezen met de muiscursor.

Bekijk de video's voor een demonstratie van de mogelijkheden:

Van 3D naar 2D
Contouren en orthografische weergave

Of probeer het hier zelf:

https://irp2.bimkeeper.nl/extern/viewer/project/287/?ifcDbEnabled=false&skipSelection=true


<
>