App voor reparatieverzoeken gekoppeld aan 3D BIM-viewer

 -  Beschikbaar in: Nederlands Nederlands

Nieuwe app maakt het mogelijk direct vanuit onze 3D BIM-viewer een reparatieverzoek te sturen en de afhandeling te volgen.

Open model en kijk hoe dit werkt. 
Nieuwe app voor reparatieverzoeken werkt samen met 3D BIM-viewer. We hadden al gewone apps die we konden koppelen aan ruimtes of plattegronden, maar dat is in de tijd van BIM natuurlijk achterhaald. We selecteren nu een of meerdere elementen en sturen een reparatieverzoek direct naar een leverancier, uiteraard met een beoordeling van de urgentie. 

Grote voordeel van deze werkwijze, is dat de leverancier gelijk ziet waar hij moet zijn. Op welk adres, op welke verdieping, welke deur toegang geeft tot de betreffende ruimte, en natuurlijk zijn alle gegevens van het betreffende onderdeel direct bij de hand: welk type armatuur is dit, welk type lamp zit er in en hoe kom ik erbij. En: heel handig dat je kan zien dat de lamp aan een hoog plafond hangt. Ladder meenemen dus.  

De leverancier die het euvel repareert kan de werkzaamheden eenvoudig met zijn mobiel gereedmelden. Vervolgens kan hij direct zijn factuur online indienen. Aangezien in de melding al een beschrijving zat van het probleem, hoeft hij dat niet nogmaals in te voeren. Deze factuur wordt gekoppeld aan de werkopdracht. Het indienen van facturen zonder opdracht is onmogelijk. Goedgekeurde online facturen, gaan direct een betallbatch in. 

Deze nieuwe app is te gebruiken voor alle typen 'meldingen', dus ook zonder het 3D model. Deze app is gebouwd met Framework 7. Deze techniek staat ook bekend onder de naam "progressive web apps". Grote voordeel hiervan is dat de app direct werkt op alle telefoons, alle tablets (en pc's).

Doordat de app niet geplaatst hoeft te worden in een app store, kunnen we zonder omslachtige procedures, direct verbeteringen doorvoeren. Bovendien: je hebt niets aan deze app zonder een account, en dat hoeven we nu niet uit te leggen.  

In het beheersysteem wordt als een melding binnenkomt gekeken welke prioriteit deze melding heeft en wie dit probleem gaat verhelpen. Per gebouw en per reparatiesoort zijn voorkeuren voor leveranciers/aannemers in te stellen, waardoor het hele proces vrijwel volledig geautomatiseerd verloopt. 

Meer weten: kijk op bimkeeper.com voor toegang tot de demo's. 


<
>