IRP introduceert real time 2D en 3D navigatie.

 -  Beschikbaar in: Nederlands Nederlands

IRP introduceert gecombineerde 2D en 3D navigatie. Door deze duo navigatie, is het eenvoudig te zien waar je bent in het gebouw. Ook op welke verdieping.

In BIMkeeper is een optioneel 2D scherm toegevoegd, waardoor gebruikers van de 3D IFC-viewer precies zien waar ze zich in het gebouw bevinden. Navigeren in 3D is vaak niet zo eenvoudig, omdat het moeilijk is om te begrijpen in welke ruimte je je bevindt of op welke verdieping. 

Als de first person camera rechtsbeneden naast de zonnestudie wordt aangezet (walker), wordt het navigeren in een model een stuk eenvoudiger. Om te beginnen wordt dan alleen van verdieping gewisseld door PgUp of PgDn te gebruiken. Zolang de gebruiker dat niet doet, wordt genavigeerd op dezelfde verdieping. 

Behalve dat de verdieping en de positionering meteen duidelijk is, is ook te zien waar de camera naar kijkt. Het blauwe bolletje representeert de gebruiker (feitelijk de camera) en het lijntje vanaf dit blauwe bolletje laat de richting zien. 

In het filmpje loopt de gebruiker op de begane grond door landgoed Hoevesteijn. Eerst buiten en  later naar binnen. Vooral binnen bewijst de 2D navigatie zijn meerwaarde. 

IRP bases all of its web development on the ISO 19650 standard for the development and full lifecycle of buildings. Formerly known as the BSI 1192-X. This standard has now been almost fully implemented in BIMkeeper.


<
>