IRP integreert tekeningenbeheer: BIM, CAD in BIMkeeper

 -  Beschikbaar in: Nederlands Nederlands

De nieuwe functie voor het maken van modeling "topics" vanuit de 3D viewer, maakt van BIMkeeper een one-stop shop voor het beheren van al uw tekeningen (CAD bv.) en BIM-modellen.

Een aantal van onze klanten heeft inmiddels het voordeel ontdekt van onze modelleer-capaciteit in combinatie met de “Topic” functie van ons platform. Vanuit de viewer kunnen wijzigingsverzoeken nu direct naar ons modelleerbureau worden doorgezet. Uiteraard biedt BIMkeeper ook mogelijk een ander BIM-bureau te gebruiken.

Het filmpje toont dat een tweetal veiligheidsvoorzieningen niet in het model zijn terug te vinden: een speciale calamiteiten-telefoon en een First Aid Kit.

Met behulp van een paar foto's en een selectie van elementen in het 3D model, weten onze BIM modelleurs exact waar deze voorzieningen moeten worden toegevoegd. Door het bijgesloten screenshot en een "viewpoint"  in het model, is alle relevante informatie beschikbaar: gebouw, adres, verdieping, welke muur, etc. En natuurlijk kan bij het aanmaken van een topic alle andere relevante informatie worden bijgevoegd. Zoals documentatie die hoort bij de telefoon en de First Aid Kit (pdf, handleiding, afmetingen, etc).

Als de informatie compleet is en wordt gedeeld met het BIM-bureau, kunnen de modelleurs aan de slag.Het proces is vanaf dit moment duidelijk te volgen, inclusief tijdplanning. Als er nog vragen zijn, kan dat op het platform worden afgehandeld, zonder talloze emails.

Het een voor een aanmaken en afhandelen van topics heeft veel voordelen:
- modelleurs kunnen zonder coördinatie of overleg (wie doet wat) punten oppakken en afhandelen.
- status van ieder topic is altijd real-time zichtbaar, met diverse overzichten, bijvoorbeeld per complex.
- communicatie per topic mogelijk; ook met bijlages.
- Geen email-communicatie. Alle communicatie op het platform
- Als een topic gereed is, ziet de klant dat en kan de revisie worden geaccepteerd (of afgewezen).
- Nieuwe RVT en IFC versie wordt automatisch teruggeplaatst.

Deze werkwijze voorkomt veel fouten en geeft altijd een actueel beeld van de ontwikkelingen.

IRP baseert al zijn webdevelopment op de ISO 19650-standaard voor de ontwikkeling en volledige levenscyclus van gebouwen. Voorheen bekend als de BSI 1192-X. Deze standaard is inmiddels bijna volledig in BIMkeeper geïmplementeerd.


<
>