Stel nu zelf je woning samen!

 -  Beschikbaar in: Nederlands

Stel in 3D je toekomstige woning samen in onze BIM viewer. Direct gekoppeld aan een prijsberekening en 'on the fly' de bijbehorende plattegronden!

De door IRP ontwikkelde WoningConfigurator maakt het eenvoudig om de opties van je eigen woning te kiezen. Wil je een extra dakkapel? Een erker, of een schuur? Maak eenvoudig een selectie en kijk wat het beste bij je past. 

Bovendien vindt op de achtergrond een technische berekening plaats. Het model is tenslotte een realistische 3D weergave van de te bouwen woning of appartement. Dus leuk voor de potentiële koper, maar ook voor de aannemer, want ook het overzicht van alle Meer- en Minderwerk is direct beschikbaar. Per woning, maar ook voor de hele project. 

Dat het hier niet gaat om het over elkaar heenschuiven van plaatjes, is gemakkelijk te zien aan de twee afbeeldingen van de erker: de ene met erker en de andere zonder. Zonder erker zitter er twee ramen in de buitenmuur. Met erker zijn de ramen verdwenen en ook een stuk muur. Het BIM model is dus realistisch aangepast. Dat geldt uiteraard voor alle te kiezen opties. 

Behalve in 3D is het effect van de gekozen opties ook direct in 2D te zien. Deze plattegronden worden net als het 3D model real time aangepast. Dus kies je een andere indeling voor de slaapkamers, dan verandert de plattegrond van de eerste verdieping dirfect mee. 

En dan lekker puzzelen of je nieuwe keuken en je meubels er in passen. Oh ja, plaatsen van meubels is ook al mogelijk, maar daar kom ik een andere keer op terug.  

IRP baseert al zijn webdevelopment op de ISO 19650-standaard voor de ontwikkeling en volledige levenscyclus van gebouwen. Voorheen bekend als de BSI 1192-X. Deze standaard is inmiddels bijna volledig in BIMkeeper geïmplementeerd.


<
>