BIMLegal wint prijs "Juridische vernieuwing"

 -  Beschikbaar in: Nederlands Nederlands

BIMlegal maakt complexe juridische informatie laagdrempelig toegankelijk door gebruik van een 3D BIM-model. Mooie samenwerking tussen BPD, notariskantoren Hermans en Schuttevaer en Westport Notarissen en IRP (Bimkeeper). Eerste plek bij de Gouden Zandlopers en 3e bij de Computable Awards (partnerprojecten). 

Een intensieve samenwerking tussen alle partijen heeft geleid tot een verrassend en mooi resultaat. Normaalgesproken moeten (potentiële) kopers veel documentatie doornemen om te ontdekken welke informatie van toepassing is op het bouwnummer waar zij in geïnteresseerd zijn. De 3D presentatie maakt het niet alleen inzichtelijker, maar zorgt er ook voor dat bij de voorkeurswoning alleen die juridische informatie wordt getoond die van toepassing is. 

IRP is uiteraard trots op dit prachtige resultaat en zeker ook op de erkening die we nu krijgen door deze prijs. Lees hier wat Advocatie over de uitreiking schrijft. 

Het eerste project dat op deze manier is uitgevoerd, is het nieuwbouwproject van BPD Gebiedsontwikkeling, Hoef en Haag, Het Lint fase 3. Inmiddels is ook Het Lint fase 4 gepubliceerd en voorzien van juridische informatie in het 3D model. Wij hebben ervoor gezorgd dat de modellen zo zijn aangepast dat er juridische informatie aan gekoppeld kon worden. Die koppeling is direct door medewerkers van Hermans en Schuttevaer Notarissen uitgevoerd, door gebruik te maken van ons CMS. 

Een prachtig innovatief project dat smaakt naar meer, met dank aan Hermans en Schuttevaer Notarissen, BPD en Westport Notarissen.  

Open de woningconfigurator (Dutch) om zelf te ontdekken hoe het werkt. Detailinformatie van een woning wordt zichtbaar als een woning geselecteerd is en het 3D model van die woning geopend wordt.

De BPD-site Hoef en Haag met verkoopinformatie. 

IRP baseert al zijn webdevelopment op de ISO 19650-standaard voor de ontwikkeling en volledige levenscyclus van gebouwen. Voorheen bekend als de BSI 1192-X. Deze standaard is inmiddels bijna volledig in BIMkeeper geïmplementeerd.


<
>