Nieuw 3D BIM project voor Proeftuin Erasmusveld.

 -  Beschikbaar in: Nederlands Nederlands

Weer een prachtig project van BPD in verkoop.

Proeftuin Erasmusveld is een project van bpd (bouwfonds property development) en Bouwburo Tauber. Wij zorgen voor de presentatie van de 3D BIM modellen in een web browser, waardoor potentiële kopers een realistische indruk krijgen van hun toekomstige woning.  En van de omgeving!

De BIM modellen worden op verschillende manieren op de website getoond. Er is een model beschikbaar van het gehele complex en van de omgeving (maaiveld). Beiden worden in OGDB exact gepositioneerd op de kaart. De noord-zuid pijl geeft de (draai-) richting aan. Ook is er een zonnestudie beschikbaar, waarmee precies te zien is op welke dagen en uren er zon  op het balkon of in de tuin is.  Dat wil zeggen, de zonnestudie functionaliteit van onze BIM viewer heeft natuurlijk geen idee van de werkelijke weersomstandigheden. Het geeft een beeld van het maximale aantal zonuren.

Het model voor het hele complex wordt ook gebruikt om inzicht te bieden in allerlei zaken die voor alle bewoners van belang zijn, zoals de positionering van de lift, de ingangen, de parkeerplaatsen en dergelijke.

Daarnaast zijn ook de BIM modellen van de individuele woningen beschikbaar. Deze modellen geven in 3D een zeer gedetailleerd beeld van één woning. Behalve de woning worden vaak ook de bijbehorende buitenruimtes getoond, zoals tuin, berging, garage, en dergelijke.

Ook is het mogelijk om te zien welke status iedere ruimte heeft. Denk aan beschikbaarheid, optie en verkocht, het is zelfs mogelijk om te filteren op prijs.

De webgebaseerde BIM viewer van BIMkeeper/OGDB maakt dit alles mogelijk zonder enige installatie van software. Het laden van de modellen duurt even, desalniettemin is de BIM viewer die ontwikkeld is door IRP een van beste ter wereld.

Neem een kijkje bij dit prachtige project van BPD en verwonder u over de mogelijkheden die de nieuwste web-technologie ons biedt. Erasmusveld.

IRP baseert al zijn webdevelopment op de ISO 19650-standaard voor de ontwikkeling en volledige levenscyclus van gebouwen. Voorheen bekend als de BSI 1192-X. Deze standaard is inmiddels bijna volledig in BIMkeeper geïmplementeerd.


<
>