BPD pilot BIMlegal, Juridische informatie in 3D

 -  Beschikbaar in: Nederlands Nederlands Nederlands

In het 3D model is te zien welke Juridische informatie geldt voor deze parkeerplaatsenn

Mooi innovatief en bovenal informatief project gedaan voor BPD gebiedsontwikkeling, in samenwerking met de notariskantoren Hermans & Schuttevaer en Westport Notarissen: Juridische informatie gekoppeld aan het 3D BIM-model. Doel is deze informatie beter inzichtelijk én begrijpelijker te maken voor kopers. Op de afbeelding is te zien dat er Juridische informatie van toepassing is op de parkeerplaatsen, na een klik op de parkeerplaats wordt deze informatie in een popup getoond: 

"Verkoper zal parkeerplaatsen realiseren. Koper is verplicht deze in stand te houden, te onderhouden en zo nodig te vernieuwen. Doet koper dit niet, dan is een boete verschuldigd. Koper moet alsnog ook de parkeerplaatsen herstellen. Deze verplichting geldt ook voor toekomstige eigenaren."

Voor BPD is het een belangrijke volgende stap in het volledig digitaliseren van het verkoopproces. Meer informatie op de site van BPD, en bekijk ook zeker het informatieve filmpje op deze pagina! 

Natuurlijk zijn we trots hier een bijdrage aan hebben mogen leveren. IRP gaat uiteraard door met innovatieve ontwikkelingen op het gebied van 3D visualisaties en gebouwmanagement. 

IRP baseert al zijn webdevelopment op de ISO 19650-standaard voor de ontwikkeling en volledige levenscyclus van gebouwen. Voorheen bekend als de BSI 1192-X. Deze standaard is inmiddels bijna volledig in BIMkeeper geïmplementeerd.


<
>